Ved forsat brug af siden er du indforstået med vores privatlivspolitik - læs mere her.

advokat Angantyr Lauberg Nielsen
Indehaver (Offline)

Venligst tryk på pilen hvis du ønsker at komme i dialog med os.

Vi er i øjeblikket ikke online. Venligst efterlad os din besked og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

SKALBERG SELSKABER | NYHEDSARKIV

<< Gå tilbage

Guldfeberen og de nye guldgravere

2018-09-19 11:09:43 | Kategori: Diverse nyheder | Tags: IVS - iværksætterselskaber | |

Bearbejdning af “fantastiske” nye væksttiltag for dansk erhvervsliv.

Man sammenligner modellen med lignende “succesfyldte” tiltag i andre lande som Norge og Tyskland. Symptomatisk for kvikke hurtige “det er en succes”-undersøgelse har man belejligt “glemt” at vægte og nærlæse de forskelle, der er så afgørende mellem landenes selskabslovgivning, for at kunne kalde noget for “en succes”. Ofte er disse succeshistorier godt fedtet ind i et politisk-populistisk billede hvor analyser med dybde og kompetent håndtering må vige pladsen for et jubelkorstog med vækst-messer, væksthuse, væksthjemmesider, vækstpakker skyder op alle vegne i en hast hvor omhu og ordentlig bearbejdning står i skyggen. Der mangler vi vækst!

Jeg har en lille anelse om at IVS efter 4-5 år kan risikere, at havne i rullestol på plejehjem sammen med det forjættede SMBA, som nu endegyldigt ikke længere kan registreres og som er sat i skammekrogen.Jeg skal understrege, at jeg gennem min virksomhed etablerer en del IVS for rigtige dygtige unge mennesker, der har sat sig særdeles grundigt ind i tingene. Men med selvbetjeningløsninger uden kyndig vejledning andet end den praktiske, vil der komme en stor pukkel af iværksætterselskaber, der lider nød inden for ½ til et helt år efter, når årsrapporterne skal indberettes digitalt og når skattekontoen er gået i hårdknude. De unge uerfarne, dygtige men ikke regnskabskyndige kan havne i et tvangsopløst selskab, med dertil følgende konsekvenser i al tid fremover i rigtig mange aspekter. Det er jo ikke en legeplads, når man opererer som ansvarlig ledelse i et selskab. Det er skam en alvorlig sag at havne i et selskabsretligt ledelsesansvar.

Fantastiske regnskabsprogrammer og gør-det-selv-løsninger har udvandet vigtigheden for at der er indsigt, viden og kompetente rådgivere når man starter virksomhed. Juridiske dokumenter kan fås gratis, ovenikøbet på hjemmesider faciliteret af staten. Jeg er selv en af de rigtig mange virksomheder herhjemme som tilbyder nem onlineløsning “start et selskab” – jeg er hverken jurist eller revisor, men besidder 22 års erfaring i at hjælpe virksomheder i den praktiske opstart med etablering af selskab – jeg differentierer mig dog ved altid at matche de nystartede virksomheder med kompetente rådgivere i mit netværk og ved at spørge ind til projektet – det gør selvbetjeningsløsninger som bekendt ikke.Den ret så omfattende digitalisering af det at starte virksomhed gør det nemt, at klaske en wordpress hjemmeside sammen, vælte ud i etablering af et IVS og starte en webshop op og kalde sig CEO på 10 minutter.

Kommentarer: